Leilas kokosbrownies


Brownie
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1 ½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Toscasmet
75 g smör
1 ½ dl ljus sirap
¾ dl grädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara kladdig.

Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
Häll toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.

Populära inlägg