Spagetti alla putanesca
4 personer
400 g spagetti
olivolja
2 vitlöksklyftor , skalade och fint skivad
3 sardellfiléer , hackad
1 liten röd chili , skivad
10 svarta oliver , urkärnade
10 körsbärstomater , halverade
färsk basilika
Parmesanost
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten, tillsätt sedan spagetti och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Sätt en stor stekpanna på medelhög värme. Häll olivolja i pannan följt av vitlök, sardeller och chili . Blanda i oliver och rör om i 2 minuter, eller tills vitlöken börjar bli gyllene och sardellerna har smält bort. Tillsätt körsbärstomater, en slev av pastavattnet och täck med ett lock . Koka i 3 till 4 minuter, eller tills körsbärstomaterns börjar mjukna. Häll av pastan, spara en del av pastavattnet. Tillsätt basilika till såsen tillsammans med pasta och en skvätt av det sparade vattnet för att tunna ut såsen. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med riven parmesan.