Galette
8 pers
Deg
1½ tsk socker
½ tsk salt
180 g mjöl
150 g smör
Fyllning
2 tsk Maizenamjöl
1 tsk limezest
1 tsk salt
¾ dl socker
500 g persikor i skivor
500 g plommon i skivor
1 tsk limejuice
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vispgrädde
Blanda socker salt och mjöl i en bunke. Tärna i smöret och knåda ihop tillsammans med 4 tsk kallt vatten. Knåda gärna med hjälp av en kavel. Kavla ut till en stor rundel.
Lägg i kylskåp i minst 30 min.
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda allt utom grädden i en bunke. Sprid ut frukten på degen men lämna en kant för övervik. Vik över kanterna, pensla med grädde och strö över socker.
Ställ in i ugnen och sänk till 190 grader. Grädda i 45 minuter, tills degen är gyllenbrun.