Galette


8 pers


Deg

1½ tsk socker

½ tsk salt

180 g mjöl

150 g smör


Fyllning

2 tsk Maizenamjöl

1 tsk limezest

1 tsk salt

¾ dl socker

500 g persikor i skivor

500 g plommon i skivor

1 tsk limejuice

1 tsk vaniljsocker

1 tsk vispgrädde


Blanda socker salt och mjöl i en bunke. Tärna i smöret och knåda ihop tillsammans med 4 tsk kallt vatten.  Knåda gärna med hjälp av en kavel. Kavla ut till en stor rundel.

Lägg i kylskåp i minst 30 min.


Värm ugnen till 200 grader.


Blanda allt utom grädden i en bunke. Sprid ut frukten på degen men lämna en kant för övervik. Vik över kanterna, pensla med grädde och strö över socker.


Ställ in i ugnen och sänk till 190 grader. Grädda i 45 minuter, tills degen är gyllenbrun. 



Populära inlägg