Grovt filmjölksbröd


2 bröd

7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelmjöl fullkorn
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl psylliumfrön
½ dl lingonsylt
1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 180°C.
Blanda ihop mjölsorterna med salt och frön i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.
Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.
Smörj två 1,5-liters brödformar. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl.
Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1 timme och 20 minuter. Prova med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar tills de svalnat.

Populära inlägg