Beans on toast - Jamie Oliver


2 personer

4 mogna körsbärstomater
olivolja
1 citron
1 stort knippe färsk mynta
250 g frysta sojabönor
150 g frysta ärtor
4 skivor surdeg
1 klyfta vitlök
2 kvistar färsk rosmarin
40 g fetaost

För att göra dressingen, skiva salladslök, kvarta och lägg tomaterna tillsammans med 6 msk olja, skalet från en halv citron och det mesta av juicen i en skål. Placera bönorna i en kastrull med kokande saltat vatten, blanchera i cirka 2 minuter. Med hjälp av en hålslev, överför bönorna till skålen. Tillsätt ärtorna till det kokande vattnet och blanchera i 2 minuter och balnda sedan ner dem i skålen.

Rosta surdegsbröd i en grillpanna på hög värme. Halvera vitlöksklyftan och gnid den skurna sidan på den ena sidan av det grillade brödet, gnugga det sedan med rosmarin. Strö över lite salt och ringla över lite olja. Stapla ärtor och bönor på brödskivan, riv lite citronskal på toppen. Använd en potatisskalare för att hyvla över fetaost på toppen.

Populära inlägg